Ceturtdiena, 28.03.2024, 20:56
Sveicināti Viesis | RSS

Žīguri

Galvenie » 2015 » Marts » 9 » Starptautiskās hokeja sacensības Žīguros
18:25
Starptautiskās hokeja sacensības Žīguros

Mēs vienmēr ļoti gaidām ziemu, to brīdi, kad temperatūras skala rādās zem nulles, jo tas ir laiks, kad notiek aktīva darbība hokeja laukumā. Spītējot kaprīzajai ziemai HK „Žīguri MRS” 31.janvārī rīkoja pirmās Starptautiskās sacensības hokejā. Sacensībās tika pārstāvētas trīs valstis- Latvija (HK „Žīguri MRS”), Igaunija „Rōugesnaipro” un Krievija (Pitalova).

Sestdienas rītā sākās aktīva rosība hokeja laukumā, jāpārliecinās ar ledus stāvokli, jo laika apstākļi nebija labvēlīgi, jāgatavojas viesu uzņemšanai.

Plīvojot vējā dalībvalstu karogiem, skanot mūzikai un sprakstot malkai ugunskurā arvien vairāk apmeklētāju sāk pulcēties ap laukumu, nepacietībā gaidot to brīdi, kad sāksies izcīņa par Žīguru pagasta kausu 2015.

Atklājot sacensības Žīguru pagasta pārvaldnieks Oļegs Kesks sveica kaimiņzemju viesus, uzrunājot tos gan krievu, gan igauņu valodā, hokeja komandas un klātesošos ar šo īpašo notikumu mūsu pagastā, mūsu hokeja komandas vēsturē. Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs un Pitalovas rajona izpilddirektore  Larisa Sidoruk novēlēja dalībniekiem veiksmīgu un draudzīgu saspēli šajā turnīrā. HK „Žīguri MRS” valdes priekšsēdētājs Ainārs Miņins izteica pateicību komandām par iespēju ierasties pie mums viesos. Igaunijas komandas pārstāvis atklāja, ka Latvijā viesojas ne pirmo reizi, līdz šim gan esot bijuši tikai Alūksnē, bet patiess prieks, ka iegūst arvien vairāk saspēļu draugus Latvijā.

Pēc sacensību atklāšanas uzrunām tika atskaņotas valstu himnas, kas apliecināja, ka cīņa par kausu var sākties!
Pēc izlozes spēles izkārtojās šādi:
1.    Igaunija-Krievija;
2.    Igaunija-Latvja;
3.    Latvija- Krievija.

Spēles izvērtās kā šajā sporta veidā pienākas- ātras, spraigas un emocijām pārpildītas. Prieks, ka komandu dalībnieki sapratās bez fiziska spēka pielietojuma. Starp spēlēm kā atbalstu savai komandai Žīguru jaunieši bija sagatavojuši pārsteigumu-deju uz ledus.

Pēc daudzajiem svilpes svilpieniem un iemestajām ripām tika noskaidroti sacensību uzvarētāji:
1.    vieta- Pitalovas komandai;
2.    vieta-„Rōugesnaipro”;
3.    vieta-HK „Žīguri MRS”.

Balvas saņēma sacensību labākais uzbrucējs-Poloskins (N68), aizsargs-M Fisher(N7), vārtsargs- E. Markovs

Apbalvošanas brīdī tika paziņots, ka uzvarētājkomanda iegūst ne tikai Žīguru pagasta kausu 2015, bet arī ceļojošo Draudzības kausu, kas dod iespēju organizēt nākamās draudzības spēles un Pitlovas komadas pārstāvji un Pitalovas rajona izpilddirektore  Larisa Sidoruk  apliecināja, ka abas komandas labprāt uzņems savā hokeja laukumā.

Kā patīkams pārsteigums sekoja Leonīda Cvetkova dāvātais salūts, novēlot tiem, kam šoreiz spēles neizvērtās tik veiksmīgas, lai veicas nākamreiz, bet uzvarētājiem gūt panākumus arī turpmāk.

HK „Žīguri MRS” vārdā izsakām pateicību par sadarbību-Žīguru pagasta pārvaldei, IU ”Reklāmas dizains”, „Āpšukalns”, Leonīdam Cvetkovam, SIA „Žīguru MRS”, Žīguru Kultūras namam, Žīguru pamatskolas pavārei Dzintrai un Verai, Elitai Locānei, jauniešiem.

Žīguru pagasta sporta orgnizatore G.Locāne
Foto: A.Zelčs

Skatījumu skaits: 1157 | Pievienoja: maaris | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Saturs
Noderīgi

Lietotāja vārds:
Parole:
atcerēties

Kalendārs:

«  Marts 2015  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Aptauja:

Vai ir nepieciešama ši lapa?
Atbilžu skaits: 59

Noderīgas saites: